EVENTSMAGAZINE

Burning Man’e Bu Yıl İlk Defa Canlı Yayın ile Katılıyoruz

Burning Man’e bu yıl ilk defa canlı yayın ile katılıyoruz! Pandemi sürecinde eğlence hayatına farklı bir soluk kazandıran canlı yayınlara bir yenisi daha ekleniyor. Aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan Burning Man, nasıl olacağı en çok tartışılan etkinliklerden biri haline geldi.

Larry Harvey ve Jerry James tarafından, küçük bir topluluğun katılımı ile ilk kez 1986 yılında San Francisco, Bakers Beach’de gerçekleştirilmiş bu festival, ilerleyen yıllarda katılımcıların inanılmaz boyutlara çıkması ile, 1990 yılından itibaren Black Rock Desert, Nevada’da yapılmaya başlanmış. 35 bin ila 45 bin arasında insan yıllardır bu tarihlerdeki 7 gününü bu festivalde geçirip çöl şartlarına direnerek, insan bedeni ve onun kalıplarını temsil eden tahta adamı yakarak kapanışta son noktayı koyuyorlar. Sanatçılar Playa adı verilen kampın ortasında, teması daha önceden belirlenmiş olan festival için hazırladıkları çalışmalarını sergiliyorlar. Dünyanın en ikonik festivallerinden Burning Man, malesef Covid-19 sürecine yenik düşüp bu yılki organizasyonu yerinde yapmama kararı aldı.


Her yıl on binlerce insanı ve binlerce sanatçıyı ağırlayan festivalin organizatörleri, Covid-19 gerceği yüzünden bu yıl Black Rock City’yi kurmayacaklarını fakat online bir etkinlik planladıklarını açıkladılar. Sadece organizatörlerin değil, Burning Man katılımcılarının da beraberinde getirdiği, sergilediği eşyalarla farklı farklı görseller sunan Burning Man’in dijital ortamda da buna ağırlık vereceğini öngörmek çokta zor değil tabi.. Fakat 1 haftalık bu deneyimden sonra tüm katılımcıların ortak paydası olan ”Biz şimdi normal hayata nasıl döneceğiz?” sorunsalı aşılabilir mi? Fazlasıyla merak konusu. 

Burning Man Deneyimi Canlı Yayın’da!

Black Rock City’yi dijital ortama nasıl aktaracaklarından henüz emin olmasalar da bu deneme sürecinin organizasyon ve katılımcılar için eğlenceli ve bağlayıcı olacağını da dile getiren Burning Man ekibi, festival yerinde gerçekleşmese de festival kapsamında yapılan tüm hayır işleri ve bağış kampanyalarının devam edeceğini de açıklamalarına ekledi.

Normal şartlarda 30 Ağustos ve 7 Eylül tarihinde gerçekleşecek organizasyonun biletleri için bir iade planı da düşünülmüş. Festivalin tarihi yaklaştıkça da online organizasyonun detayları resmi sayfalardan duyurulacak.

Etkinliğin bu yıl bizler için planladıklarını biz de merakla bekliyoruz. Konuyla ilgili resmi açıklamaya yazıdan ulaşabilirsiniz.

Siz de son günlerde canlı yayın etkinliklerinin müptelası olduysanız düzenlediğimiz konsept yayınlara bir göz atmalısınız. PartyMag YouTube kanalında her hafta farklı bir yayın ile sizleri eğlendirmeye devam ediyor olacağız.

Cheers!

Party Tadında Müzikal Filmler
Önceki Yazı

Party Tadında Müzikal Filmler İle Kendini Kaybetmeye Hazır Ol!

Fatih Yıldırım
Sonraki Yazı

Partymag Yaratıcılarından Fatih Yıldırım ile Pandemi Sonrası Gece Hayatı