MAGAZINE

FESTİVALE NASIL HAZIRLANMALI?

FESTİVALE NASIL HAZIRLANMALI?

Her sene dünyanın birçok yerinde milyonlarca insanın katılımıyla büyük küçük yüzlerce festival yapılıyor. Festivallerin büyük bir çoğunluğu birkaç gün sürüyor ya da şehrinizde olmuyor.

Renkli ve eğlenceli ortamıyla bizlere farklı deneyimler, özgürce dans ve sosyalliği sunan festivallere gitmek keyifli ama bir o kadar da yorucu. Bizler de sizlere yardımı dokunacak o hayat kurtarıcı tavsiyeleri düzenledik. İşte onlardan birkaçı:

Kalacak Yer Bul!

Festivaliniz bulunduğunuz şehrin dışındaysa ya da festivalin hiçbir anını kaçırmak istemiyorsanız önceliğiniz kalacak yer bulmak. Kalacak yer bulmak zor, zaman alıcı ve masraflı. En az maliyetli olan kamp yapmak; işinize yarayacak ilk çözüm! Kamp yaparken de dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri çadırınızı kurduğunuz yer. Etrafınızdaki insanlarla kaynaşmak ve güvenmek hem eğlenmeniz hem de eşyalarınızın korunması açısından güvence olacak. Eşya demişken çadırınızda sizin için önemli olan hiçbir şeyi bırakmamanızı öneririz. Ama çadırda kalmak özellikle rahatınıza düşkünseniz zor olacak. Bunun yerine otel ya da bir ev tutmak işinize yarayabilir.

festival

Çantanı Hazırla!

En uğraştıran aşamaysa çantayı hazırlamaktır. Tabi ki festivaller eğlenmenin ve güzel görünmenin yeridir. Ama artık rahatsız kıyafetler ve asla yüzünüzden çıkmayan makyajlar eskide kaldı. İçinizden geldiği gibi ve size rahat hissettirecek kıyafetleri giymek sizi çok daha iyi gösterecektir. Festivalde rahat etmek için doğru giyinmek çok önemli.

Festivaldeki anılarınızı ölümsüzleştirmek ve harika fotoğraflar için gerekli olan tek şey ise bir telefon. Bu yüzden powerbanklerimizi de unutmuyoruz. Yanınıza alacağınız bolca ıslak mendil, güneş kremleri ve birkaç kalın kıyafet günümüzü kurtaracaktır.

festival

Arkadaşlarını Ayarla!

Planlar yaparken, birlikte eğlenmek isterken yanında bir sürü arkadaşın olacaktır. İşler ciddileşince kaçanlar hep olur… Tek başına eğlenemezsin demiyoruz ama yanında tecrübeli insanlar olması seni festivale 1-0 önde başlatacaktır. Bu yüzden kararlı, anlaşabileceğin arkadaşlarınla program yapmanı öneririz.

festival

Ulaşımını Sağla!

Kendine ve bütçene uygun bir ulaşım aracı seç. Uçak, özel ya da kiralık araba, otobüs, otostop gibi tercihlerinin arasından kendine en uygun olanı seç.

festival

PARTYMAG Kullanıcısı Ol!

Gece hayatının rehberi PARTYMAG festivallerde de yanında! PARTYMAG’in premium kullanıcısı olup, festivallere ücretsiz girme şansını yakalayabilirsin.

festival

Bu hazırlıklardan sonra size sadece festivale gidip eğlenmek düşüyor.

Cheers!

haftanın müzik listesi
Önceki Yazı

HAFTANIN MÜZİK LİSTESİ | ELECTRONICA FESTIVAL ISTANBUL 2018

haftanın etkinlikleri
Sonraki Yazı

HAFTANIN ETKİNLİKLERİ 9-12 AĞUSTOS @ÇEŞME | EDİTÖRÜN SEÇİMİ