PartyMag

Türkiye’nin Gece Hayatı, Etkinlikler ve Eğlence Kültürü Rehberi

2019’da Halloween Başkadır!

sallanan iskeletler

Halloween’ın yaklaşmasıyla birlikte hangi partiye katılacağına, kostüm olarak ne giyeceğine karar veremeyen eğlence bağımlıları için ilham kaynağı olan bir içerik sunumu ile karşınızdayım.

Halloween Ortaya Nasıl Çıktı?

Halloween, Antik Britanya’da Pagan Keltlerin kutladığı bir festival olan Samhain Festivali ile ortaya çıktı.  Samhain festivali yazın bitişinin ve kışın gelişinin habercisi olmuştur. Ayrıca Keltler için bu dönem evliliklerin gerçekleştiği, ölülerin ruhlarının kutsandığı ilahî bir dönemdi.

Keltler, ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğini düşünüyorlardı. Bu nedenle kötü ruhları uzaklaştırmak için tepelerin üstünde büyük ateşler yakıyorlardı. Ortalıkta dolaşan kötü ruhlara tanınmamak için maske takıyor ve kostüm giyiyorlardı.

Bu gelenekler nedeniyle Samhain festivali zamanla doğa üstü kahramanlarla özdeşleşti. Kelt topraklarının fethi ile 1. Yüzyılda Samhain Festivali Romalılar tarafından ölüm festivali Feralia ve hasat festivali Pomona Samhain ile birleştirildi.

7. yüzyıla geldiğimizde ise Papa IV. Boniface 13 Mayıs’ta kutlanan Azizler Günü’nü 1 Kasım’a aldı ve 31 Ekim gününü kutsal kabul etti. Halloween adı da buradan geldi. Orta Çağ’ın sonlarında seküler kutlamalar ile Hristiyan bayramı olarak kabul gördü. Avrupa’daki Reform hareketleri sonrasında neredeyse son bulan bu kutlama, Britanya’da seküler bir bayram olarak kutlanmaya devam etti.

19. yüzyılda başta İrlandalılar olmak üzere birçok Britanyalı Amerika’ya göçerken, Cadılar Bayramı kostümlerini de yanlarına aldılar. Bunun etkisiyle Cadılar Bayramı zamanla ABD’deki başlıca çocuk bayramlarından biri haline geldi. Şimdi ise küresel dünyanın gücüyle ülkemize kadar geldi. 31 Ekim gecesi planınız için şimdiden Partymag App’i ziyaret edebilir Coinlerinizi kullanarak “şeker yada şakanın” en ritmik halini keşfedebilirsiniz.

Partymag’in Popüler Halloween Etkinliği: Halloween Party – Bloody Techno / SAMA

3. defa düzenlenecek olan Halloween Party 26 Ekim’de %100 Studio’da SAMA’nın çarpıcı Techno beatleri ile karşınızda olacak. Filistin’in öncü DJ’lerinden olan SAMA kısa sürede Avrupa’ya  kadar ulaşmayı başardı. Boliler Room performanslarıyla ve kendi üretimi olan elektronik motiflerle techno vuruşlarını başarılı bir şekilde sentezleyerek müziğini kıtalar arası seyahatlere çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir