VENUE

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 2018 | SINIR!

İlk kez 1993 yılında, “Cinsel Özgürlük Haftası” adıyla düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl 26. yaşını kutluyor. “Sınır” temasıyla 25 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek haftada paneller, atölyeler, forumlar gibi birçok etkinlik yer alacak.

onur haftası

Onur Haftası | Sınır!

Onur Haftası Komitesi, bu yılın teması olan Sınır’la ilgili “sadece güçlünün lehine konan tüm sınırlar üstüne konuşmak, bu sınırlara karşı olanca gücümüzle savaşmak, görünmez sınırları görünür kılmak istiyoruz. Hayatlarımız, bedenlerimiz, duygularımız hakkında bol keseden nefret söylemi üreten özgüvenin sınırsızlığını kaldıracağımıza ve bize ait olanın sınırlarını belirleyebileceğimize dair inancımız tam,” diyorlar. Hafta boyunca bir çok panel ve söyleşilerde de sınırlara rağmen dayanışmanın nasıl mümkün kılınabileceği, gerçek ve tahayyülümüzdeki sınırların aramızda nasıl düşmanlıklar, ayrılıklar yarattığı konuşulacak.

onur haftası

Ayrıca farklı mekanlarda da bir çok özel etkinliğin olacağı Onur Haftası’nın kapanışı ise 1 Temmuz’da İstiklal Caddesi’ndeki Onur Yürüyüşü ve sonrasında Roxy Club’da yapılacak kapanış partisi ile son bulacak. Siz de bu seneki LGBTİ+ etkinliklerini takip etmek için Partymag mobil uygulamasını indirebilirsiniz. LGBTİ+ dostu mekanların ve etkinliklerin takip edilebileceği ‘Rainbow’ kategorisini yayına alan Partymag, bundan sonra sınırların kaldırılmasına daha fazla katkıda bulunacağını belirtti.

Söyleşi, panel ve diğer bütün etkinliklere de Facebook sayfasından kolayca ulaşabilirsiniz.

Cheers!
chill-out
Önceki Yazı

HAFTANIN MÜZİK LİSTESİ | CHILL-OUT THE MISSING PART

Sonraki Yazı

KESİNTİSİZ MÜZİK: ELECTRONICA FESTIVAL ISTANBUL 2018