EVENTS

RED BULL MÜZİK FESTİVALİ 26 – 30 EYLÜL

Red Bull şehri ele geçiriyor!

Red Bull Music, yepyeni bir festivalle İstanbul’a ses getirmeye hazırlanıyor. Festival, şimdiye dek New York, Los Angeles, Paris, Sao Paulo gibi noktalarda hem bulunduğu kentin kültürel ve müzikal dinamiklerini harekete geçiren hem de küresel bir dil yakalayan programlar hazırladı. Şimdi benzeri bir formülle 26 – 30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da.

Festival programı dahilinde 7 farklı mekanda sergiler, film gösterimleri ve cazdan hip hop’a elektronikadan rock’a çeşitli tarzları, görsel ve işitsel türlü disiplini festival şemsiyesi altında bulabileceğiz.

ROUND ROBIN

RED BULL MÜZİK FESTİVALİ

Gecenin formatı çok basit. Sahneye gelen ilk müzisyen öncelikle beş dakika solo olarak doğaçlama yapar. Ardından sahneye ikinci müzisyen gelir ve ikili yine beş dakika boyunca duo olarak doğaçlama yaparlar. Akış ilk gelen müzisyenin sahneden inmesi ve diğer müzisyenin yeni konuğunu ağırlaması ile devam eder. Bu benzersiz gecede sahnede olacak isimler ise Ah! KosmosCahit Berkay (Moğollar), Chyltys, Dr. Das (Asian Dub Foundation), Gökçe Gürçay (Gevende), Eralp Güven (Islandman), Hans Joachim Irmler (Faust), Lydia Kavina, Şirin Pancaroğlu, Aybike Çelik Özbey (Reptilians From Andromeda), Okay Temiz ve Hakan Vreskala.

20 YEARS OF RBMA

RED BULL MÜZİK FESTİVALİ

RedBull Music Academy’nin 20. yılını adına yakışır bir şekilde kutlamak için Beykoz Kundura’da 12 saat sürecek bir etkinlik düzenleniyor.

Experimental sahnesinde Pan Daijing Presents First Piece, The Bug feat. Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz ortak performansı ile Dopplereffekt’i dinleyeceğiz. Partinin başrolde olacağı Rave ayağı ise, Robogeisha ve Seretan’ın B2B performansı ile açılacak, Sassy J B2B Volcovile devam edecek. Artık gece sabaha doğru uzanmaya başladığındaysa önce John Talabot ve Axel Boman projesi Talaboman’i ardındansa Barış K ve Vladimir Ivkovic’in aynı sahneyi paylaşacağı B2B performansı dinleyeceğiz.

EAST VS WEST

RED BULL MÜZİK FESTİVALİ

Ne doğu, ne batıda! Bir MC ve bir beatmaker, biri Doğu’dan biri Batı’dan, hem de Boğaz’ın üstünde bir yolcu motorunda. Hiphop kültürünün şehirdeki başrol oyuncuları önce boğazda sonra da Zorlu PSM’de buluşarak unutulmaz deneyime hazırlanıyor. Kamufle ve Dostları (Allame, Anıl Piyancı, Da Poet, Hayki, Kayra, Lewo, Server Uraz, Tankurt Manas) performansı, Ezhel’in dillere destan canlı sahnesi, Korhan Futacı ile Ben FeroLittle Simz ve  Zebra Katz bizi bekleyen güzellikler arasında.

ART OF B-MOVIES

Festivalin bu başlığının en heyecan verici etkinliklerinden biriyse, Yılmayan Şeytan filminin canlı olarak sahnede yeni müziklerine kavuşacak olması. Gaye Su Akyol ve Bubituzak 27 Eylül’de Kadıköy Sineması’nda efsane filmi yepyeni müzikleriyle izleyici ile buluşturacaklar. Çok heyecanlı ve sıradışı! Ayrıca bir çok gösterim de ücretsiz olarak gerçekleşecek. Detaylar ve başvuru buradan yapabilirsiniz.

Haftanın etkinlikleri
Önceki Yazı

HAFTANIN ETKİNLİKLERİ 17-23 EYLÜL | EDİTÖRÜN SEÇİMİ

popüler kültür festivali
Sonraki Yazı

TÜRKİYE'NİN İLK POPÜLER KÜLTÜR FESTİVALİ: #MÜZİKTENDAHAFAZLASI